Korona hapishanesi ve korku endüstrisi

Korku endüstrisi ve teknolojisi sınır tanımayacak kadar gelişkin bir teknoloji ve endüstri. Medya üzerinden üretilmesi ve küresel ölçekte dolaşıma sokulması insanlığı bir hapishaneye tıkamaya yetti: Korona hapishanesi bu.

Koronavirüs salgınının ikinci dalgasını zorlu geçiriyor Türkiye. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, salgının bazı illerimizde beş kat arttığını açıkladı. Vaka sayısında bu beş katlık artışa rağmen can kaybındaki artışın vaka sayılarına oranla düşük olması tek tesellimiz şimdilik.

TEDBİRLER VE AŞI

Hükümetin salgınla mücadele konusunda birinci dalga sırasında çok iyi sınav verdiğini, salgınla en iyi mücadele eden ülkelerden biri olduğumuzu bütün dünya gördü ve takdir etti.

Aynı başarıyı ikinci dalgada da gösterebilmemiz için öncelikle tedbirlerin artırılması ve vatandaşların tedbirlere azami ölçüde uymalarının sağlanması gerekiyor.

Bu arada aşı da geliyor... Aşıyla ilgili çok önemli soru işaretleri var insanların kafasında. Dışardan gelecek aşıyla ilgili en temel soru işareti, toplumun genleriyle oynanabileceği endişesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 844 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 478 Okunma Ramazan Bayramı’nın çok katmanlı dünyası ve derûnî mânâsı 12 Nisan 2024 | 68 Okunma Sistemi dönüştürmek için çıktık yola ama sistem tarafından dönüştürüldük sonunda! Neden peki?  08 Nisan 2024 | 758 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar