Gıda sorunu, bir millî güvenlik meselesidir!

Rusya-Ukrayna savaşı, dünyayı gıda felaketinin eşiğine getirip bıraktı. Türkiye, artan bölgesel ve küresel gücünü, dünyanın gıda felaketinin eşiğine sürüklenmesini önlemede de...

Rusya-Ukrayna savaşı, dünyayı gıda felaketinin eşiğine getirip bıraktı. Türkiye, artan bölgesel ve küresel gücünü, dünyanın gıda felaketinin eşiğine sürüklenmesini önlemede de gösterdi: Rusya ve Ukrayna gibi boğaz boğaza savaşan iki ülkenin yöneticilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimiyle İstanbul›da bir araya getirmeyi ve bütün dünyada takdir edilen tahıl sorununun çözümü anlaşmasını iki düşman ülkeye imzalatmayı başardı.

Gıda meselesi bir millî güvenlik meselesidir artık. Konuyu tartıştığım bir yazımı konunun hayatiyetine binaen tozunu alarak paylaşıyorum.

İNGİLİZLERİN EMPERYAL VİZYONUNUN ÖNCÜ KOLU: THE ECONOMIST DERGİSİ!

Dünyanın kaderini şekillendiren, dünyayı yönetenleri yönlendiren en etkili mecralardan biri, İngilizlerin The Economist dergisidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin İslâmî kesimleri intiharın eşiğine sürükleniyor (1) 29 Mart 2024 | 993 Okunma Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar