Emperyalistlerin icat ettikleri terör örgütlerinin üzerinden İslâm nefreti üretmek!

Bir yıl önce, Amerikalılarla yönetimin Taliban’a devri konusunda görüşmeler yapıldığı, imzalar atıldığı ortaya çıkıyor. Sonra Taliban, Afganistan’da yönetime geçiyor, daha...

Bir yıl önce, Amerikalılarla yönetimin Taliban’a devri konusunda görüşmeler yapıldığı, imzalar atıldığı ortaya çıkıyor. Sonra Taliban, Afganistan’da yönetime geçiyor, daha doğrusu, yönetimi devralıyor.

Buna, olsa olsa “yönetimi devralıyor” denir, değil mi?

Fakat ABD’de kaç ABD varsa artık, ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararının ve Taliban’ın yönetimi devralmasının üstünden birkaç gün geçmeden, ülkede art arda büyük patlamalar yaşanıyor. Bu patlamalarda toplam 180 civarında insan hayatını kaybediyor. Afganistan, bir anda cehenneme dönüyor!

ABD, TALİBAN VE ÖRGÜTLER ARASINDAKİ İLİŞKİLERE DAİR SORU İŞARETLERİ…

Afganistan’da bilinmeyenler bilinenlerden çok fazla. Taliban yönetiminin ABD‘yle nasıl anlaştığı ve ne tür bir anlaşma yaptığı bilinmiyor mesela. Kafalarda soru işareti oluşturan sorunlardan biri aslında ABD yönetimlerinin başından itibaren Taliban liderleriyle gizli veya açık ilişki içinde olup olmadıkları sorunu.

Taliban yönetiminin Afganistan’da hiç beklenmedik bir anda yönetimi kolayca devralması kafalarda oluşan bu tür soru işaretlerinin ne kadar anlamlı olduğunu göstermeye yetiyor olsa gerek.

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 475 Okunma Ramazan Bayramı’nın çok katmanlı dünyası ve derûnî mânâsı 12 Nisan 2024 | 67 Okunma Sistemi dönüştürmek için çıktık yola ama sistem tarafından dönüştürüldük sonunda! Neden peki?  08 Nisan 2024 | 757 Okunma Mahşer’in üç atlısı: Kurucu Melikşah, uygulayıcı Nizamülmülk, temelleri-koyucu Gazâlî  07 Nisan 2024 | 584 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar