Düşmanını bilemeyen, dostunu da, kendini de bilemiyor demektir! (2)

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan’ın bugünkü (28.02.2022)’’ Düşmanını bilemeyen, dostunu da, kendini de bilemiyor demektir! (2) ‘’ başlıklı yazısı.

Dünyada yaşanan hâdiselere bizim kadar romantik bakan ikinci bir toplum veya başka bir inanç müntesibi var mı, bilmiyorum doğrusu. Bu romantizm sadece seküler kesimlerde görülen bir olgu değil; hem Türkiye’de hem de kimliğinin teşekkülünde İslâm’ın güçlü izler bıraktığı -mesela Balkanlar, Kafkaslar gibi- coğrafyalarda gözlenen bir olgu bu.

Bosna’da Müslümanlara Sırplar inanılmaz katliamlar ve tecavüzler yaptılar ama Boşnakların çoğu, Sırpların kendilerine bu kadar ürpertici katliamları ve tecavüzleri yapacağına aslâ inanmıyordu.

MÜSLÜMAN ROMANTİZMİ VE BİLİNÇALTI, DÜŞMAN FİKRİNİ YOK EDİYOR

Aradan 30 yıla yakın bir zaman geçti. Bugün de Bosna’daki Müslümanların kahir ekseriyeti dünyadaki hâdiselere çok romantik bakıyor ve Sırpların kendilerine böyle bir tecavüzde bulunacağına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 244 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar