Dünyanın Yahudi sorunu

Çağdaş dünyanın kurulmasında Yahudilerin belirleyici rolleri var: Kapitalizm, İngilizlerin olduğu kadar Yahudilerin de eseri. Bütün dünya da İngilizlerle Yahudilerin esiri.

Büyük bir genelleme bu; ama kapitalizmin, gözle görülür bir dünya hegemonyası kurduğu iki asırdır manzara böyle!

İKİ ABD: WASP VE YAHUDİ GÜCÜ

Modernitenin zirveye ulaştığı, postmoderniteye evrildiği iki asırlık dünya sisteminin iki kurucu ve koruyucu aktörü var: İngilizler ve Yahudiler.

Sanayi Devrimi, elbette ki, İngilizlerin eseri. Endüstri 4.0’ın ilk ikisi, (fabrika, demir-çelik ve elektronik devrim) temelde İngilizlere ait. Kapitalizmin temellerini atan ekonomi-politik devrim ve çıktısı, dolayısıyla taşıyıcısı “ekonomik insan” modeli, İngilizler tarafından geliştirildi.

Endüstri 4.0’ın son iki ayağı, bilgisayar ve dijital devrimi ise ABD’deki Yahudilerin eseri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 244 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar