Dünyanın Latinamerikalılaştırılması, İslâm’a karşı küresel postmodern savaş ve 28 Şubat ihaneti

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan'ın bugünkü (06.03.2022)'' Dünyanın Latinamerikalılaştırılması, İslâm’a karşı küresel postmodern savaş ve 28 Şubat ihaneti'' başlıklı yazısı.

Osmanlı durduruldu: Tarih durdu.

Dünya tarihi durdu.

Tarih sadece Batılıların eseri, dünya da her bakımdan Batılıların esiri oldu.

DÜNYANIN LATİNAMERİKA-LILAŞTIRILMASI TEHLİKESİ

Tarihi yalnızca Batılılar yapmaya başladılar: Asya’nın tarihi durdu. Afrika’nın tarihi durdu. Latin Amerika’nın tarihi de, yeniden tarihî bir yürüyüş yapma imkânları da yok oldu.

Yılar önce, yaklaşık 20 yıl önce yazmıştım: İnsanlığın bütün dünyanın Latinamerikalılaştırılması ya da endülüsleştirilmesi tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu.

Latinamerikalılaşma da, endülüsleşme de bir medeniyetin köklerinin kurutulması, tarihten silinmesi, bir daha ayağa kalkma, toparlanma ve meydan okuma geliştirmesinin imkanlarının yok edilmesi.

RUSLAR’IN İSTANBUL’U ELE GEÇİRME HAYALİ

Emperyalizm, komünist ve kapitalist emperyalizmler, Osmanlı durdurulduktan sonra dünyayı paylaştılar ve dünya üzerinde hegemonya kurdular.

Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı’yı tarihten sürmek için hazırlanmıştı: Kısmen Almanlar hâriç, Ruslar da dâhil bütün Avrupalı emperyalistler, payitahta gözlerini dikmişlerdi: Öyle ki Ruslar Ayestefanos’a / Yeşilköy’e kadar geldiler!

Rusların İstanbul’u ele geçirme hayalleri yok olmuş değil. Ruslar, İstanbul’u alarak hem Ortodoks dünyanın kesinkes lideri olmak istiyorlar hem de İstanbul’u kontrol ederek Avrasya İmparatorluğu kurmak istiyorlar.

Şimdilik Ruslarla stratejik müttefikliğimiz bizim için de onlar için de çok değerli. Ama uzun vadede Rusların İstanbul›u ele geçirme hedefleri olduğunu aslâ unutmayalım ve rehavete kapılmayalım bitmeyen Rus tehdidi karşısında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar