Depremi yaşamadan büyük depremi yaşamak!

1999 Marmara Depremi’yle geçen hafta 5.8 şiddetinde yaşadığımız deprem arasında çok önemli bir farklılık var. Marmara Depremi’nde toplumun bütün kesimleri etle tırnak gibi oldu, birleşti...

1999 Marmara Depremi’yle geçen hafta 5.8 şiddetinde yaşadığımız deprem arasında çok önemli bir farklılık var. Marmara Depremi’nde toplumun bütün kesimleri etle tırnak gibi oldu, birleşti, acıyı paylaşmasını bildi.

Devletin “çuvalladığı” o depremde, Kars’tan Edirne’ye kadar bütün Türkiye, depremi bütün trajedisiyle yaşayan insanlarımızın acısını paylaştı.

DEPREM’DE BİLE BÖLÜNMEK:FELÂKET BU!

Devletin ulaşamadığı deprem yerine, millet, bütün Türkiye ânında ulaştı: Depremden etkilenen insanımıza kol kanat gerdi.

Öyle ki, bu olağanüstü durum, Batılıların da dikkatinden kaçmadı: New York Times gazetesi, halkın deprem bölgesine anında damlamasını, depremin acılarını sarmasını “Bu nasıl bir şey?” diyerek manşetine taşımıştı.

Geçen haftaki depremde can kaybı da, büyük hasar da olmadı, hamdolsun. Ama topluma, ülkemize çok pahalıya patlayacağı apaşikâr ortada olan deprem meselesinde, tam ortadan ikiye bölündük!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.722 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 244 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar