Depreme iyi hazırlanmazsak, büyük felâketleri atlatamayız!

Cuma günü akşam neredeyse Türkiye’nin doğu yarısı büyük bir depremle sarsıldı. 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen, profesör Ahmet Ercan’a göre, aslında en az 8 hatta 9 şiddetinde hissedilen çok büyük bir depremle.

Depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice yöresi ve civarıydı. Deprem gecesi Habertürk’te sevgili Hülya Hökenek’in programına açıklama yapan profesör Bingöl Hoca, depremin yaklaşık beş asır önce yaşanan büyük depremin şimdilerde beklendiğini düşündükleri tekrarı olduğunu söyledi.

Başka bir bilim adamı Profesör Naci Görür Hoca da, CNN Türk’te geçtiğimiz yılın Ekim ayında yaptığı bir açıklamada benzer gözlemleri ayrıntılı olarak yaptıktan sonra Sivrice merkezli bir depremin eli kulağında olduğu uyarısında bulunmuş.

Naci Görür Hoca’nın nokta atışı öngörüsü, sevindirici ama uyarılarının dikkate alınmaması ise tedirgin edici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 728 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 477 Okunma Ramazan Bayramı’nın çok katmanlı dünyası ve derûnî mânâsı 12 Nisan 2024 | 68 Okunma Sistemi dönüştürmek için çıktık yola ama sistem tarafından dönüştürüldük sonunda! Neden peki?  08 Nisan 2024 | 757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar