Bugün Venezuela, yarın Türkiye!

Batı’da geliştirilen demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve insan hakları gibi söylemler, öncelikli olarak Batı toplumları için geliştirilmiş söylemlerdir. Şurası kesin:...

Batı’da geliştirilen demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve insan hakları gibi söylemler, öncelikli olarak Batı toplumları için geliştirilmiş söylemlerdir.

Şurası kesin: Dünyanın hiç bir yerine, demokrasi, özgürlükler ve insan hakları götürmedi Batılılar. Bunun bir örneği bile yok!

Aksine, demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve insan hakları söylemlerini, sadece sömürülerini örtbas etmek ve hegemonyalarını pekiştirmek için kullanıyor Batılılar!

Batılılar, dün, her yeri işgal ettiler, insanlığın medeniyet birikimini tarihe gömdüler, kültürel birikimini tarumar ettiler: İnsanlığa, insanlığın birikimine aslâ saygı duymadılar!

Bugün demokrasiden, özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden, insan haklarından sözediyor olmaları, -çağımızın yaşayan en parlak düşünürü Alain Badiou’nun deyişiyle- tastamam “ahlâksızlıktır”. Badiou, “Etik” başlığıyla (Metis Yayınları tarafından Türkçede de) yayımlanan küçük ama sarsıcı risalesinde bu konuda sarsıcı gözlemlerde bulunur.

BATILILAR, HÂKİMİYETLERİNİ İKİ ŞEYE BORÇLU: SİLAH VE MEDYA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri 17 Mart 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar