Bir umut ve ufuk yürüyüşü: Beytülmakdis Sempozyumu

İstanbul, tarihî bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor: Beytülmakdis Sempozyumu. Sempozyum, Eyüpsultan Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Malezya’dan Fas’a, Ürdün’den Filistin’e ve...

İstanbul, tarihî bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor: Beytülmakdis Sempozyumu.

Sempozyum, Eyüpsultan Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Malezya’dan Fas’a, Ürdün’den Filistin’e ve Türkiye’ye kadar çok sayıda ilim ve fikir erbabının katıldığı bu kapsamlı ve uzun soluklu sempozyuma her tür desteği veren Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’a, emeği geçen bütün arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum.

Sempozyumun açılışında bendeniz de bir konuşma yaptım.

Ayrıca Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi rektörü Mehmet Barca Hoca ve bir kaç arkadaş güzel konuşmalar yaptılar.

Mehmet Barca Hoca gibi donanımlı, dertli, hakikat sevdalısı bir insanı tanımaktan çok hoşnut oldum. Bu çorak ülkede bir şeyler olacak gibi sanki... Mehmet Barca Hoca’ya başarılar diliyor, yolunun açık olmasını temenni ediyorum.

Beytülmakdis Vakfı başkanı, Filistin kökenli Profesör Abdülfettah El-Awaisi, vakfın kuruluş gayesini, çalışmalarını ve hedeflerini coşkulu bir dille anlattı. El-Awaisi, kabına sığmayan, çalışkan, güzel bir Filistinli ilim adamı. Kendisini yürekten kutluyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 671 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 186 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.727 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar