Dalga-kuramazsak yok oluruz!

Amerikan emperyalisti, Türkiye’ye karşı ekonomik savaş başlattı...ABD ile ilişkilerdeki gerilimin -en azından bir süre daha- tırmanacağı anlaşılıyor. Ama orta ve uzun vadede, Türkiye toparlanır da...

Amerikan emperyalisti, Türkiye’ye karşı ekonomik savaş başlattı...

ABD ile ilişkilerdeki gerilimin -en azından bir süre daha- tırmanacağı anlaşılıyor.

Ama orta ve uzun vadede, Türkiye toparlanır da bölgemizi toparlayacak bir güce ulaşacak olursa, ABD’nin de, Avrupa ülkelerinin de bundan çok rahatsız olacaklarını, Türkiye’ye karşı iki tavır geliştireceklerini söyleyebiliriz: Ya Türkiye’nin gelişine sessiz kalmak, Türkiye’yle işbirliği yapmak zorunda kalacaklar ya da Türkiye’ye açıkça saldırmak!

Türkiye, henüz gelebilmiş değil. Pek çok açıdan büyük mesafe kaydetti ama maddî bakımdan kendi ayakları üzerinde duracak bir güce ulaşmış değil. Bundan daha önemlisi de, maddî bir saldırıyla veya yıkımla karşı karşıya kaldığımızda, manevî bakımdan dimdik ayakta durabilmemizi mümkün kılacak dinamikler yeterince sağlam, muhkem değil.

Türkiye’nin her bakımdan gelebilmesi hem maddî hem de manevî bakımdan güçlü olabilmesiyle imkân dâhiline girecektir.

Önce dalga-kırmamız, önümüzdeki maddî-manevî çakıl taşlarını temizlememiz, engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Dalga-kırdıktan, ayaklarımız üzerinde durabilecek bir maddî-manevî güce ulaştıktan sonra dalga-kurma’ya, yeni bir dünyanın kurulmasında belirleyici roller oynamaya başlayabiliriz ancak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin İslâmî kesimleri intiharın eşiğine sürükleniyor (1) 29 Mart 2024 | 1.240 Okunma Bir milat olarak Gazze 25 Mart 2024 | 268 Okunma Ramazan Medeniyeti-7: Oruç insanı tutar ve putları kırar  24 Mart 2024 | 83 Okunma Ramazan Medeniyeti-6: Bütünleştirici hakikat şuuru ve şiiri 22 Mart 2024 | 46 Okunma Ramazan Medeniyeti-5: Ramazan’ın beyaz atları ve okları  18 Mart 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar