Olanlar ve Yapılması Gerekenler

Ortalık karışık…Askeri, ekonomik, diplomatik, siyasi tüm cephelerde savaşıyoruz.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump Eylül ayında Washington'da bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdiği...

Ortalık karışık…

Askeri, ekonomik, diplomatik, siyasi tüm cephelerde savaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump Eylül ayında Washington'da bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Trump, "ilişkilerin hiç olmadığı kadar yakın olduğunu" söylemişti.

Peki, Türkiye ABD ilişkileri gergin mi? Yoksa Trump’ın dediği gibi yakın mı?

Son dönemde ABD’nin kendi içinde yaşadığı küreselci-milliyetçi çatışması ABD’nin dış politikalarına da net bir biçimde yansımaktadır. Nitekim Rockefeller ailesinin kurduğu ExxonMobil'in eski CEO'su ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile başkanlık koltuğuna oturduğu gün yaptığı konuşmada “Önce Amerika” diyerek milliyetçi cephede yer aldığını ilan eden ABD Başkanı Trump arasında dış politika başta olmak üzere birçok konuda söylem farklılığı yaşanıyor.

Yaklaşık bir yıldır yazılarımda değindiğim ABD’nin kendi içinde yaşadığı güç mücadelesi Türkiye’nin de içinde olduğu birçok ülke ile ilişkilerin gerilmesine neden olmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar