Neler oluyor? Ne yapmalı?

Dünya, tarih boyunca birçok savaşlara sahne olmuştur. Savaşların neredeyse tamamı devletler arasında yani devletlerin orduları üzerinden yürütülmüştür.Günümüzde ise savaş format...

Dünya, tarih boyunca birçok savaşlara sahne olmuştur. Savaşların neredeyse tamamı devletler arasında yani devletlerin orduları üzerinden yürütülmüştür.

Günümüzde ise savaş format değiştirerek yeni bir hâl alarak vekâlet savaşları olarak tabir edilen terör örgütleri üzerinden yürütülmektedir. Ancak bu durum savaşın sadece bir cephesini oluşturmaktadır.

Savaşlar çok boyutlu ilerlerken yani askeri, teknolojik (siber), ekonomik, diplomatik, psikolojik, siyasi, askeri, medya, istihbarat vb. biz de bu savaşın etkilerini ciddi manada hissediyoruz.

Ülkemizde 2013 yılı Gezi olaylarından beri çok çeşitli operasyonlar, saldırılar yapılsa da millet olarak her saldırıyı geri püskürtmesini bildik. Yapılan tüm saldırılara direndik, direnmeye devam ediyoruz.

Son günlerde Türkiye’ye karşı yapılan saldırılara yenileri ekleniyor. NATO’nun yaptığı saldırı özürle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir meseledir. Diğer taraftan ABD'de devam eden Zarrab davası…

Ama, fakat, lakin ile başlayan cümlelere bakmayın siz. Mesele Zarrab falan değil. Gezi olaylarında meselenin ağaç olmadığı gibi, 17/25 Aralık’ta meselenin yolsuzluk olmadığı gibi meseleleri başka.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar