İlim ve bilim şöleni

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Türkiye Yazarlar Birliği, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ve Hâşimî Yayınevi ortaklığında düzenlen Türkiye Arapça Kitap ve...

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Türkiye Yazarlar Birliği, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ve Hâşimî Yayınevi ortaklığında düzenlen Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri dün akşam itibariyle tamamlandı.

Sadece bir kitap fuarı şekilde değil adında da olduğu gibi kitap ve kültür günleri şeklinde geçen organizasyon, Kuran dili olan Arapça okurlarına adeta bayram havası estirdi.

Yaklaşık 22 ülkeden 300 civarında ilim ve bilim adamının yanısıra akademisyen ve yazarları bir araya getiren organizasyon sempozyum, panel ve söyleşilerle katılımcılarına ilim ziyafeti çekti.

**

Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, Osmanlı coğrafyasında kurulmuş İslâm ülkeleri ile ortak miras ve kültür şuurunu tesis ederek, karşılıklı olarak yeni nesillerin ortak tarih ve medeniyet algısına katkı sağlayarak, küresel aktörler tarafından fitnelerle kuşatılmaya çalışılan Ehl-i Sünnet iklimlerini İstanbul’da tek çatı altında bir araya getirdi.

Organizasyon vesilesiyle yumuşak güç unsuru olan sivil diplomasi de gerçekleştirildi. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen katılımcılara 15 Temmuz hain darbe girişimi, Sultan İkinci Abdülhamid Hân ve Türkiye’nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı hakkında yabancı katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı ve eserler verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar