Güçlü Millet Güçlü Türkiye

Güç savaşı tüm hararetiyle devam ediyor.Soğuk savaşın bitmesinin ardından ABD sermaye gücüyle dünya üzerinde hegemonik güç sahibi olmuştu.Fakat son yıllarda Çin ve Rusya başta olmak üzere...

Güç savaşı tüm hararetiyle devam ediyor.

Soğuk savaşın bitmesinin ardından ABD sermaye gücüyle dünya üzerinde hegemonik güç sahibi olmuştu.

Fakat son yıllarda Çin ve Rusya başta olmak üzere Türkiye’nin de dâhil olduğu ülkeler güçlendikçe ABD’nin hegemonik gücü zayıflamaya başladı. ABD son dönemde hegemonyası altındaki ülkeleri kontrol altında tutabilmek için daha hırçın politikalar izlemeye başladı.

Hırçın politikalarının son halkasını geçtiğimiz hafta BM toplantısı öncesinde gördük.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley BM Genel Kurulu'nda Kudüs konusunda yapılan oylamada, üye devletlerin kullanacakları oyların Beyaz Saray’a bildirileceğini söyledi.

Yaptığı tüm tehditler boşa gitti. Yapılan oylamada ABD, adı sanı bilinmeyen birkaç ufak tefek ülkenin dışında tüm dünyanın desteğini kaybetti. Bu bir Kudüs oylamasından çok küresel sermaye gücü tarihinin de bir kırılma noktasını oluşturdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar