Dönüm noktası

Küresel güç dengesi değiştikçe siyasi, askeri, ekonomik, teknolojik, diplomatik ve medyatik çatışmalar şiddetini artırıyor.ABD Savunma Bakanı Jim Mattis Rusya'nın atılımından dolayı yeni savunma...

Küresel güç dengesi değiştikçe siyasi, askeri, ekonomik, teknolojik, diplomatik ve medyatik çatışmalar şiddetini artırıyor.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis Rusya'nın atılımından dolayı yeni savunma stratejilerinde ana odağın terörden ziyade güç rekabeti olduğunu adeta itiraf etti.

**

Küresel güç dengesini değiştiren en önemli faktörlerden biri de şüphesiz ki Çin’in hayata geçirmeye çalıştığı Tek Kuşak Tek Yol projesidir.

ABD, Soğuk Savaş’ın ardından kurduğu küresel hegemonik gücünü kaybetmemek için bu proje güzergâhında bulunan ülkeleri karıştırma çabası içinde.

İran’ın bu güzergâh içinde olması sebebiyle dış güçlerin dürtmesiyle beraber iç dinamikler harekete geçmiş ve İran bir anda karışmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar