Bilim, Bilim için değil insanlık içindir

2008 küresel finans krizi dünya ekonomik sistemini önemli bir kırılmaya uğrattı. Birçok ülke krizden kurtulmak için ekonomik milliyetçiliğe yöneldi.Dünya, küreselcilik ve milliyetçilik...

2008 küresel finans krizi dünya ekonomik sistemini önemli bir kırılmaya uğrattı. Birçok ülke krizden kurtulmak için ekonomik milliyetçiliğe yöneldi.

Dünya, küreselcilik ve milliyetçilik tartışmaları çerçevesinde bir güç mücadelesi yaşarken ekonomik, teknolojik, siyasi ve askeri mücadeleler gün geçtikçe şiddetini artırmaktadır. Güç mücadelesinden galip çıkabilmenin en önemli unsurlarından biri de şüphesiz ki güçlü bir ekonomik ve teknolojik kapasiteye sahip olabilmektir. Çünkü ekonomik ve teknolojik güç mücadelesi sadece savaş döneminde değil aynı zamanda barış dönemlerinde de devam etmektedir.

Güçlü bir ekonomiye sahip olabilmenin yolu yüksek katma değerli ürün üretmekten geçer. Yüksek katma değerli üretimin temelinde de ar-ge ve inovasyon yatmaktadır. Küresel güç mücadelesinin tüm hararetiyle yaşandığı günümüzde Türkiye ürettiği yerli ve milli projeler ile dünyanın yeni düzeninde önemli bir güç olarak yerini alacaktır. Çünkü artık teröristlerin yerlerini yerli ve milli insanlarımız almakta ve yerli ve milli ürünlerle dünyanın yeni dönemine hazırlanmaktadır.

Bakınız, yerli ve milli projeler üreten Mimar Mühendisler Grubu (MMG) 6-7 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, “2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ”ne ev sahipliği yapacak. Zirve boyunca, 10 oturumda inovasyon ve Ar-Ge'nin lideri 40 konuşmacı, kendi alanlarında Türkiye'nin geleceğini konuşacak. Sergide ise, Türkiye'nin milli ve yerli projeleri dâhil, bazıları ilk kez sergilenecek inovatif projeler sergilenecek.

Sektörel konuların dışında ülke olarak Milli Teknoloji Hamlesi yapabilmek adına Teknoloji ve Medeniyet İlişkisi, Bilgi Ekonomisi, Yerel Kalkınma ve Yenilikte Ek Finansman gibi konularda uzman kişilerin de katılacağı oturumlardan oluşan konuşmaların da olacağı zirvede yerli yeniliğin, yeniliğin ticarileştirmesinin, yenilik tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engeller tartışılacak.

Bu tür zirveler vesilesiyle bir araya gelen kamu-üniversite-sanayi kesimlerinin diyalog kurmaları oldukça önemli. Türkiye'nin buna ihtiyacı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar