Medeniyetini Arayan Toplumlar

Dünyanın siyasi, sosyal ve ekonomik kodları değişiyor. Bu değişim İbn-i Haldun’un Mukaddime adlı eserinde belirttiği “coğrafya kaderdir” ifadesindeki gibi Türkiye’nin kaderini de doğrudan etkiliyor.Hem...

Dünyanın siyasi, sosyal ve ekonomik kodları değişiyor. Bu değişim İbn-i Haldun’un Mukaddime adlı eserinde belirttiği “coğrafya kaderdir” ifadesindeki gibi Türkiye’nin kaderini de doğrudan etkiliyor.

Hem dünya doğalgaz rezervinin yarısını içinde barındıran Akdeniz’e komşu olan hem de değişen ticaret haritalarının merkezinde yer alan Türkiye, jeopolitik konumu dolayısıyla kilit ülke durumundadır.

**

Dünya ekonomisi hızla büyürken enerji bağımlılığı artmakta, bu durum da enerji arzının ve ticaret yollarının güvenliği ihtiyacını ön plana çıkarmaktadır.

Enerji kaynaklarının Orta Doğu ve Orta Asya’da olması dolayısıyla “Batı” medeniyeti bu coğrafyada suni terör örgütleri peyda ederek bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Oluşturulan bu suni terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle enerji kaynakları üzerinde hâkimiyet kurmak için 11 Eylül saldırıları sonrasında Bush’un deyimiyle “Haçlı Seferleri” başlatılmış ve dünya yeni bir yöne doğru evirilmeye başlamıştır.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya Değişirken Yapılması Gerekenler... 03 Eylül 2018 | 6.823 Okunma Yüz Yılın Fırsatı 27 Ağustos 2018 | 85 Okunma Artık yüzyüzeyiz 20 Ağustos 2018 | 4.567 Okunma Türkiye’nin bazı gerçekleri 13 Ağustos 2018 | 368 Okunma Enflasyon sorunu nasıl çözülür? 06 Ağustos 2018 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar