Yoğun bakım işte böyle bir yer

Sağlık çalışanlarımız için pandemi döneminde pek çok övgü yazısı yazdım. Ama hiçbiri Kovid yüzünden yoğun bakım tecrübesi yaşayan okurumuz Ramazan Budaklar'ın şiirsel...

Sağlık çalışanlarımız için pandemi döneminde pek çok övgü yazısı yazdım. Ama hiçbiri Kovid yüzünden yoğun bakım tecrübesi yaşayan okurumuz Ramazan Budaklar'ın şiirsel anlatımı kadar etkili değildi. İşte okurumuzun kaleminden yoğun bakım notları:
"Yüksel Bey, Haşmet Babaoğlu'na özenip sizinle kısa notlar paylaşmak istedim. Yoğun Bakım Notları...
■ Uzaylılar kaçırmış sanki... Flu görüntüler, etrafında sayısız melek var, üzerinde birçok el, birçok makina var, herbiri bir şeyler deniyor üzerinde. Bedenin üzerinde kontrolün yok. Bebek gibisin! Etrafında sürekli yıldız kayıyor ve kulağına gelen ufak patlama sesleri, patt, ciuv, ciuv! İşte o melekler yoğun bakım personeli, kayan yıldızlar akan serumun ışıkla yansıması, patlama sesleri de hava maskesinin içinden gelen sesler.
■ 'Oooyyy!', 'Oğlummmm!', 'Hatice'mm!', 'Yavruuum!', 'Kuzuum!' sesleri geliyor kulağına, evladını sayıklayan analar. Bir ses, bir el bekliyor, gelmeyince de hastalığın kollarına salıveriyorlar kendilerini. Kimsesizlik ve bir kenara atılmışlık hissi... En çok yaşlı anneleri mi vuruyor melun hastalık? Annelik ise tedavisi olmayan bir hastalık gibi, kendilerini hiç düşünmüyorlar!
■ Ruh bedeni terk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 217 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 162 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar