Yılın en komik filmi

Hiç abartmıyorum, gerçekten de öyle. Bu sene en iddialı komedyenlerin vizyona girmeden önce allanıp pullanan filmlerinde bile 'gülümseyememiş' biri olarak Baba Parası filminde tüm 'yıllık kahkaha açığımı' giderdim.

Zaten senarist Selçuk Aydemir'in mizah duygusu benimkine çok yakın duruyor. Bu nedenle sadece filmlerine değil, televizyon dizilerine ve romanlarına da çok gülüyorum. (Film sonrasında sohbet ettiğim Rasim Öztekin ile aynı görüşte birleştik. Selçuk Aydemir'in kaleminde Ferhan Şensoy tatları var) Bu özel frekansı Murat Cemcir ve Ahmet Kural da tutturunca her seferinde ortaya harika işler çıkıyor.
Filmin sağlam bir hikayesi, düzeyli mizahının yanında söyleyecek önemli sözleri de var.
Yani pek çok komedi filmi gibi sermayeyi kediye yüklememiş.
Skeçleri, fıkraları birbirinin arkasına dizip işin içinden sıyrılmaya çalışmamış. Bütün yükü, fayton atı gibi karikatür tiplerin arkasına bağlamamış.







YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 239 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar