Vicdan soyguncuları

Her gün dolandırıcılığın yeni bir türünü haber bültenlerinde görüp öğreniyoruz. Ne yazık ki bu konuda dünyanın en bereketli (!) toprakları üzerinde yaşıyoruz.

Akıl uçuran ve vicdan sızlatan yeni dolandırıcılık yöntemi hepimize bir kez daha "İnsanlık ölmüş" dedirtti. Küçük bebek, ölümcül bir hastalıkla savaşıyordu. Birileri onun ismini kullanarak, sözde ilaç ve tedavi masrafları için sosyal medyada para toplamaya başladı. Sonra da topladıkları o parayla buhar olup uçtular.
Umarım bu iğrenç dolandırıcılık, hayırseverleri tereddüde uğratmaz. Bu olay bana ibretlik bir meseli anımsattı:
Çölde yolculuk eden adam, yerde susuzluktan kıvranan bir bedevi görmüş. Hemen devesinden inip ona kendi matarasından su içirmeye çalışmış. Meğer yerdeki, numara yapıyormuş. Adamın parasını, değerli eşyalarını ve devesini alıp kaçmaya başlamış Ama geride bıraktığı hayırseverin ağlayıp tepindiğini görünce merak edip tekrar yanına gelmiş, "Alt tarafı deveni ve paranı aldım. Ne var bunda bu kadar ağlayacak?" demiş. Hayırsever cevap vermiş: "Ben onlara ağlamıyorum. Bir daha kimse çölde susuzluktan kıvranan birine yardım etmeyecek, ona yanıyorum..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 434 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 158 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar