Suudiler’den ‘Eşkıya’ya tehdit

Geçen hafta; atv'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'daki bir sahneyi 'Eşkıya'dan Suudiler'e anlamlı mesaj' başlığıyla bu sütunlara taşımıştım. 'Davut Bey' cinayetiyle ilgili...

Geçen hafta; atv'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'daki bir sahneyi 'Eşkıya'dan Suudiler'e anlamlı mesaj' başlığıyla bu sütunlara taşımıştım. 'Davut Bey' cinayetiyle ilgili yorum yapan 'Enişte' şöyle demişti:
"Hadi üç kurşunu anladım da, adamın kafasına sopayla vurmak ne ya?
Tam 'MOSSAD yapmıştır' diyecektim ama işin içine sopa girince adi bir cinayet gibi duruyor... Yoksa Suudiler mi yaptı?" Ertesi gün 'Eşkıya' oyuncularının sosyal medya hesaplarına gözüm ilişti. Bir de baktım ki, birtakım fanatik Suudiler tarafından eleştiri bombardımanına tutulmuşlar. Hatta bazı mesajlar 'tehditvari' bir boyuta bile taşınmış. Bazıları da gönderdikleri Suudi Arabistan bayraklarının altına 'Suudi Arabistan bizim kırmızı çizgimizdir' yazarak adeta 'gözdağı' vermeye çalışmışlar.
Bu tepkileri nasıl değerlendirdiklerini öğrenmek için dizinin baş karakteri 'Hızır Reis'i canlandıran Oktay Kaynarca'yı aradım. 'Reis'in mesajı netti:
"Öncelikle aklıselim sahibi dost Suudi Arabistan vatandaşlarının da hem bu vahşi cinayete, hem de bize yönelik tehdit mesajlarına tepki göstereceğine inanıyorum.
Bunları yapanların da azınlıkta kalmış fanatikler olduğunu düşünüyorum.
Bilsinler ki tarihte de pek çok kez örneği görüldüğü gibi tehditlere pabuç bırakacak bir ulus değiliz. Biz Türk'üz, unutmasınlar!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 71 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 341 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 162 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 198 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar