Okur öyle bir dolmuş ki...

Şimdi sizinle bir 'isyan' mektubunu paylaşacağım. Okurumuz Birgül Aydoğan, dinlediği popüler bir şarkıdan yola çıkarak, son zamanlarda bu sütunlarda sıkça değindiğim 'kültür erozyonunu' dile getirmiş.

Haykırışlarını okurken eminim benim gibi siz de ona hak vereceksiniz.
"Yüksel Bey merhaba. Yıllardır köşenizi ilgiyle takip ediyorum. Fero isimli bir şahsın, sırf kafiye olsun diye uydurduğu sözlerden oluşan şarkıyı dinleyince çileden çıktım. Bir şarkı, saçma sözleri olsa bile bir şey anlatır. Bu bey onu anlatmaya bile tenezzül etmemiş.
Bir anne olarak çocuklarımızı bekleyen tehlikeleri gördükçe kahroluyorum ama ne yazık ki elimden bir şey gelmiyor. Bu öyle bir tehlike ki, toplum olarak ortak hareket etmediğimiz sürece, çocuklarımızı, gençlerimizi, yani geleceğimizi yok olmaktan kurtaramayacağız. Kim olduğunu, geçmişini bilmeyen bireyler, kendi çocuklarına ne anlatabilirler ki? Bugün bir savaş olsa ya da 15 Temmuz gibi bir olay yaşasak yeni nesil sokağa çıkmayacak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 21 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 454 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar