Maymun çiçeği nedir, ne değildir?

Köşemizin müdavimleri bilir, Yakından Kumanda aynı zamanda sosyal bir bilgi panosu işlevi de görür. Buna uygun olarak bu hafta okur mektupları sayfamızda uzman bir hekimi, Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç'ı...

Köşemizin müdavimleri bilir, Yakından Kumanda aynı zamanda sosyal bir bilgi panosu işlevi de görür. Buna uygun olarak bu hafta okur mektupları sayfamızda uzman bir hekimi, Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç'ı ağırlamayı tercih ettim. Ülkemizde 5 vakaya ulaşan yeni kabusumuz Maymun Çiçeği salgını hakkında aradığınız tüm gerekli bilgileri onun ağzından aşağıda bulabilirsiniz.

EBOLA'YA BENZİYOR
Son dönemlerde Gana'da ortaya çıkan Marburg virüsü (Maymun Çiçeği) endişeye yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün salgın olarak tanımladığı Marburg virüsü, yüksek ateş, yoğun baş ve kas ağrısıyla kendini belli ediyor ve hayati riske neden olabiliyor.
Ebolaya neden olan hastalığın virüsü ile aynı aileden olan Marburg virüsü, yüzde 88'e varan ölüm oranıyla oldukça tehlikelidir. Batı Afrika'da yıllardır önemli bir sağlık sorunu olan Marburg virüsü, oldukça bulaşıcı ve yüksek ateşle başlamaktadır.



Hastalık son evrede şiddetli kan kaybı ve şoka neden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 63 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 462 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar