Kime oy vermeliyiz?

Bugünkü seçim artık 'yerel' olmanın çoktan ötesine geçti. Sadece bir şehrin belediye başkanını seçmiyoruz. 20 milyonluk kent, neredeyse ülke nüfusunun dörtte birini oluşturuyor.

Üstelik bu tercihin 5 yıl boyunca geriye dönüşü olmayacak. Öyleyse ince eleyip sık dokumak, mührü vurmadan önce duygusallığı bir tarafa bırakıp hesap kitap yapmak zamanıdır.
Çıkacak sonucu sindirmek demokrasinin gereğidir tabii ki. Ama dedim ya, bu öyle sıradan bir seçim değil. Bu nedenle sandık başında en önemli rolü 'bilinç, mantık ve sağduyu' oynamalı. Peki ben oyumu kullanırken hangi kriterleri önde tutacağım? İşte kişisel yön tabelalarım:
VATANSEVERLİK: Oy vereceğim kişi ve partisi, bu ülkeyi bölmek, yıkmak, yok etmek niyetindeki terör oluşumlarıyla asla ve asla dirsek temasında olmamalı, onların kaş göz işaretleriyle yol almamalıdır.
DOĞRULUK: Aday ve onun kurmayları asla yalan söylememeli, entrikaların, kumpasların içinde yer almamalı, bir dediği ertesi gün yalanlanmamalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 265 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 228 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 158 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar