Kaç çeşit aşı karşıtı var?

Aşı karşıtlığının amacını, hedefini, mantığını anlayabilmek için aylardır kafa yoruyorum. Ancak merakımı tatmin edecek bir sonuca ulaşamıyorum maalesef. Ben de kendi gözlem ve...

Aşı karşıtlığının amacını, hedefini, mantığını anlayabilmek için aylardır kafa yoruyorum. Ancak merakımı tatmin edecek bir sonuca ulaşamıyorum maalesef. Ben de kendi gözlem ve tecrübelerimin ışığında aşı karşıtlarını gruplara ayırdım:
1- Vücuduna dokundurmama hürriyetini samimi ve safiyane şekilde savunanlar. Bunlar bir yere kadar hoş görülebilir.
2- "İçimize çip takacaklar" ya da "Hepimizi kısırlaştıracaklar" gibi bilimsel temeli olmayan hurafe ve şehir efsanelerinin peşine takılanlar.
Bunlar kolaylıkla manipüle edilebiliyorlar.
3- Sahip oldukları iğne fobisini, aşı karşıtlığı ile örtbas etmeye çalışanlar. Bunların aşı için ikna edilmeleri görece daha kolay oluyor.
4- Olayı tamamen siyasi bir fırsat olarak görüp, bu yolla mevcut hükümeti zor duruma düşürerek, ülkede kaos yaratmak ve ekonomiyi çökertmek için tek merkezden yönetilenler.
5- Sırf aykırı ve isyankar görünmek adına aşı karşıtlığına soyunan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimiyle 'sözde aydın, özde lümpen' olanlar. Bunlar arasında adını duyurmak isteyen sözde tıp uzmanları ve tiraj/reyting/takipçi peşindeki yazar ve gazeteciler de var.

Fenerbahçe'ye ruh...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 450 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar