İstanbul’u koruma ihalesi de çocuklara kaldı

TRT Çocuk'taki 'İstanbul Muhafızları', en sevdiğim çizgi filmdi. Dikkat edin; 'Kızımın en sevdiği' değil, 'En sevdiğim' diyorum. Çünkü ne zaman karşımıza çıksa ailece keyifle...

TRT Çocuk'taki 'İstanbul Muhafızları', en sevdiğim çizgi filmdi. Dikkat edin; 'Kızımın en sevdiği' değil, 'En sevdiğim' diyorum. Çünkü ne zaman karşımıza çıksa ailece keyifle izliyoruz.
Çizgi filmden bu köşede daha önce de iki kez söz etmiş, takdirlerimi belirtmiştim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin himayesinde hayata geçirilen 'İstanbul Muhafızları', şehrin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkan ve kötü adamlarla mücadele eden bir grup çocuğun hikayesini anlatıyor.
Anlatırken de İstanbul'un gezilmesi, görülmesi gereken tarihi güzelliklerini çocuklara ve ebeveynlerine öğretiyor.
'İstanbul Muhafızları', şimdi de sinema filmi olarak beyazperdede. 'İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi'nin çekimleri; Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat sokakları ve Sultanahmet'te gerçekleşti.
Filmi hem çocuklara, hem ebeveynlerine tavsiye ediyorum. Özellikle İstanbul'da oturanlar, nasıl bir hazinenin üzerinde yaşadıklarını ve neleri koruyup kollamaları gerektiğini daha iyi anlayacaklardır diye umut ediyorum. Bu arada trafik kazalarını önlemek için çocukların eline düdük verdik. Doğayı korumak adına onları 'savaşçı' haline getirdik. Anne babalarını sigara illetinden korumak için yine onları görevlendirdik. Şimdi İstanbul'un tarihi ve turistik hazinelerini koruma görevini de onlara ihale etmiş bulunuyoruz. Biz büyükler de kollarımızı kavuşturup izleyelim bari!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 65 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 462 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar