Hepimiz afet öğrencisi olduk

Önce deprem konusunda uzmanlaştık. Fay hattı nedir, dalma-batma zonu neye denir, canlı fay nasıl olur, deprem çantası niye önemlidir, dolaplarımızı niye duvara sabitlemeliyiz?.. Depremler sonrasında hemen her gün televizyonda...

Önce deprem konusunda uzmanlaştık. Fay hattı nedir, dalma-batma zonu neye denir, canlı fay nasıl olur, deprem çantası niye önemlidir, dolaplarımızı niye duvara sabitlemeliyiz?.. Depremler sonrasında hemen her gün televizyonda konuşan uzmanlar sayesinde hepsini bir bir kafamıza kazıdık.
Sonra seller dikildi karşımıza... Debi nedir, savak nedir, dere yatağına neden ev yapılmaz, akarsular üzerindeki köprülerin sudan yüksekliği ne kadar olmalı? Sırılsıklam öğrendik hepimiz.
Ardından ormanlarımız tutuştu. Kızılçam mı karaçam mı daha çabuk yanar, helikopterlerin mi yoksa uçakların mı söndürme kapasitesi daha yüksektir, yanan bir kozalak başka bir yere sıçrarsa orayı kaç saniyede tutuşturur, yangın kuşu nedir? İçimiz, dışımız yana yana öğrendik.
Hayat eski öğretmenler gibi. Elinde kızılcık sopası, kafamıza vura vura öğretiyor...

İlklerin olimpiyatı
Tokyo 2020 tarihe 'ilklerin olimpiyatı' olarak geçecek. İlk kez gecikmeli yapılan olimpiyat, ilk kez seyircisiz organize edilen olimpiyat, kaykayın olimpik branş olarak kabul edildiği ilk olimpiyat gibi. Ama Tokyo 2020'nin ilkleri bunlarla da sınırlı değil.
Doping olaylarıyla başı dertte...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 202 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 162 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar