Evdeki yabancılar ne zaman aşılanacak?

Ülkemizde pek çok yabancı çalışıyor. Kimi yasal, kimi de yasa dışı olarak... Tekstil başta olmak üzere pek çok sektörde üç paraya ve sigortasız yabancı uyruklu işçi...

Ülkemizde pek çok yabancı çalışıyor. Kimi yasal, kimi de yasa dışı olarak... Tekstil başta olmak üzere pek çok sektörde üç paraya ve sigortasız yabancı uyruklu işçi çalıştırılıyor. Son yıllarda ev işlerine yardımcı olması ya da bebek bakması için de pek çok yabancı, evlerde istihdam ediliyor. Bunların arasında Türkmenler, Özbekler, Gürcüler başı çekiyor.

BÜYÜK RİSK TAŞIYORLAR
Pandemi döneminde herkes aşıya çağrılırken ülkemizde kayıtlı ve kayıtsız çalışanların durumu şimdilik belirsiz. Evin içine girip çıkan, ev halkıyla yakın temas halindeki bu hizmetliler virüsü taşıma ve bulaştırma riski taşıyor. Özellikle de aşı olamayan çocuklar için önemli bir risk oluşturuyorlar.
Pek çoğu, kendi yönetimleri tarafından memleketlerine giriş yasağı getirilmesi yüzünden gidip de ülkelerinde aşı olamıyor. Türkiye'de de henüz bu yabancılar için bir aşı programı hazırlanmış değil. Yani arafta kalmış gibi iki arada bir deredeler. Özellikle büyük kentlerde toplum bağışıklığının kazanılması yolunda yabancı çalışanların bir an önce aşılanması gerekiyor. Zira baktıkları çocuklar, 10 gün sonra okula başlayacak.

Linç etmeye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 137 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 251 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar