Engin ‘Hepileri’

Atv'nin yaza damga vuran dizisi Kimse Bilmez'de 'Uygar' karakterini canlandıran Engin Hepileri, yıllardır göz hapsine aldığım, dikkatle takip ettiğim oyunculardan biriydi. Mektepliydi. 18 yaşında Devlet Tiyatroları'nın üç...

Atv'nin yaza damga vuran dizisi Kimse Bilmez'de 'Uygar' karakterini canlandıran Engin Hepileri, yıllardır göz hapsine aldığım, dikkatle takip ettiğim oyunculardan biriydi. Mektepliydi. 18 yaşında Devlet Tiyatroları'nın üç oyununda rol almıştı. Pek çok sinema filmi ve televizyon dizisinde oynamış ama tiyatroyla bağını asla kopartmamış, hatta kendine yönetmenlik kariyeri de edinmişti. Ama bu kez rolü çok zordu.
Çünkü 'Uygar', köşeli olmayan, gri bir karakterdi. İzleyicinin kafasında sürekli soru işareti yaratıyordu, "Bu adam gerçekten kötü ruhlu mu, yoksa sevdası yüzünden mi yoldan çıktı?" diye... Gönlünü kaptırdığı 'Sevda'nın ailesine yardım etmiş, onların onayını almış, sevdiği kadının bir dediğini iki etmemişti. Ama bütün bunlara rağmen sevdiğini evliliğe bir türlü razı edememişti. Bir gün 'Ali Hoca'nın (Keremcem) 'Sevda'yı elinden alma tehlikesi belirince zıvanadan çıktı. Aşkı, ihtirasa dönüştü.
Olmadık komplolara girişti, hatta katil olmayı bile göze aldı.
'Uygar', aslında bu aralar sıkça gazetelerin üçüncü sayfalarına ve haber bültenlerine konu olan, sıradan bir aşıkken saplantılı bir sapığa dönüşen insanların değişim süreçlerini gözler önüne seren adeta bir laboratuvar çalışması.
Böylesine önemli ve zor bir rolü üstlenmek için ise sağlam bir oyunculuk altyapısına ihtiyaç var. 'Uygar'ın bu kadar 'sahici' olmasında Engin Hepileri'nin oyunculuk gücünün büyük payı olduğuna inanıyorum.
Engin Hepileri kadar soyadını hak eden bir oyuncu var mı bilmem. Çünkü onu ne zaman izlesem, bir öncekinden daha 'ileride' duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 224 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 228 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 158 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar