Dönem dizilerinin ortak noktaları

Köşemize sürekli katkı veren okurlarımızdan Emin Güven dönem dizilerinin adeta formüle edilmiş benzer senaryolarından dert yanıyor: "Yüksel Bey merhabalar. Aslında senarist olmasam da iyi bir izleyici olduğum için...

Köşemize sürekli katkı veren okurlarımızdan Emin Güven dönem dizilerinin adeta formüle edilmiş benzer senaryolarından dert yanıyor:
"Yüksel Bey merhabalar. Aslında senarist olmasam da iyi bir izleyici olduğum için, bir dizinin senaryo taslağını hazırlamayı düşündüm.
Bir A isimli Türk ve Müslüman ülke düşünelim. Bir B isimli gayrimüslim ülke ile sürekli savaş halindeler. A ülkesi sadece B ile değil, içindeki hainlerle, ajanlarla, mevki ve servet hırsından gözü körelmiş kullanılmaya müsait aparatlarla da uğraşmak zorunda kalıyor. Bir yandan da sapkın bir dini topluluk da (Haşhaşiler, Batıniler, FETÖ'cüler, vb...) pirincin içindeki beyaz taş misali devlette gizli bir yapılanma kurup, devletin altını oymaya çalışıyor. Ayrıca ülke bir yandan da eşkıyaların (günümüz tabiriyle teröristlerin) (eskiden Moğollar, zamanımızda PKK/ PYD, DAEŞ vb.) saldırısı altında. Yönetimin her kademesindeki münafıklar (içi başka, dışı başka tipler) toplumda dehşet ve korku oluşturmaya çalışıp, bölücülük yapıyorlar. Araya bol yüksek sesli, bol kanlı çatışma/ savaş sahneleri ekleyip, hele bir de daha baştan imkansız görünen aşk sahneleri de eklediniz mi, alın size bir dönem dizisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 73 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 412 Okunma Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 296 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 95 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar