Dizilerdeki perdesiz yatak odaları

Köşemize sürekli katkı veren değerli okurum Ali Aktulga bu hafta da pek çoğumuzun dikkatinden kaçan bir konuya parmak basmış: "Televizyon dizilerinde dikkatimi çeken bir konuyu paylaşmak istedim Yüksel Bey. Öküz...

Köşemize sürekli katkı veren değerli okurum Ali Aktulga bu hafta da pek çoğumuzun dikkatinden kaçan bir konuya parmak basmış:
"Televizyon dizilerinde dikkatimi çeken bir konuyu paylaşmak istedim Yüksel Bey. Öküz altında buzağı aramakla suçlayan olabilir beni belki ama yine de topluma tercüman olacağımı düşünerek yazacağım fikrimi.
İyimser bir yorumla içinde yaşadığı toplumdan kopukluk diye yorumlayacağım ama bu konuda gerçek düşüncemin pek de iyimser olmadığını itiraf etmek istiyorum. Gerek bahçeli havuzlu villanın zemin katındaki perdesiz yatak odasını, gerekse tek katlı gecekonduda yaşayan ama yatak odasında perde bulunmayan bir yaşamı normal gibi empoze etmeye çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyayız maalesef.
Aslında Türk toplumunun bu olmadığını, bile bile dizi ve filmlerde bu dayatmanın neden devam ettiğini anlamakta zorlanıyorum. Ortadan kaldırılanın perde olmadığını, birilerinin toplumun ar perdesini zorlamak istediğini düşünüyorum ama beceremezler bence."

Ahlak erozyonu
Geçenlerde bu sütunlarda gündüz kuşağında önümüze serilen rezillikleri baz alarak köylerdeki uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına dikkat çekmiştim. Okurumuz İrfan Kurt da köylerimizde giderek artan ahlak erozyonunu bizzat yaşadığı bir olayla örneklemiş:
"30 küsur sene önceydi, biri diğerine sitem etti. 'Kız neden benim hayvanlarla olan olayımı ulu orta anlatıyorsun? Ben senin ekinlerin içinde yatıp yuvarlandığını anlatıyor muyum?' dedi. Bu konuşma arabanın içinde gayet net duyuldu. Ben de güzel saf köylüm derdim, bu ve bundan öncekilere şahit olduğumda. Bu arada ben de saf değilim, hiç olmazsa zihnen. Allah kimseye fırsat vermesin, içinde de bana. Selamlar tüm saf ve güzel insanlara..."
YAZAR NOTU: Bu eleştirileri; köyünde şerefiyle yaşayan ve çoğunluğu oluşturan milletimizin efendisi köylü vatandaşlarımızı tenzih ederek yayınladığımı da herkesin bilmesini isterim.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 6 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 246 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 177 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar