“Çok yanlış yaptık, çok...”

Seçim sonuçlarıyla ilgili ekranlarda pek çok uzman kişi ahkâm kesti. Peki sıradan vatandaş, sonuçları nasıl değerlendirdi? Onu da köşemizin üretken okuru Ali Uygur'dan dinleyelim: "Yüksel beyciğim...

Seçim sonuçlarıyla ilgili ekranlarda pek çok uzman kişi ahkâm kesti. Peki sıradan vatandaş, sonuçları nasıl değerlendirdi? Onu da köşemizin üretken okuru Ali Uygur'dan dinleyelim:
"Yüksel beyciğim, çok yanlış yaptık çok... 31 Mart'tan beri yapılan bütün yorumları dikkatle izlemeye çalışıyorum. Hep AK Parti'nin yanlışlarından bahsediyorlar. Neymiş, AK Parti aday seçimlerini yanlış yapmış, piyasayı kontrol altına alamamış, emeklilerin durumunda iyileştirilme yapamamış. Herkes kendince yenilgiye bir kılıf arıyor. Reis bile kan ve ruh kaybından söz ediyor. (Demokrasilerde son sözü seçmen söyler. Adam tutup da seçmeni suçlayacak değil ya... O CHP'ye mahsus bir söylem ama şimdi seçimleri kazandılar ya, seçmene övgüler düzüyorlar. Bir zamanlar bidon kafalı diye hakaret ediyorlardı)
Demokrasilerde son sözü sandık (seçmen, yani halk) söyler demiştik. Vatandaşın dediği olur ama bu demek değildir ki vatandaşın her yaptığı doğrudur. Bazen algı operasyonu, yalan ve kirli oyunlarla vatandaş manipüle edilebilir. Darbeler bunun en bariz örneğidir. 1960 darbesine direnemeyen vatandaş, 15 Temmuz'da canını siper ederek darbe girişimini önlemiştir.
Çok yanlış yaptık, çok... Pireye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 281 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 94 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 877 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 244 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 473 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar