Bu minyatür mafyayı biz yarattık

Adana'da Çıtır adlı hamile kediyi Pitbull cinsi köpeğin önüne atıp parçalatan üç çocuğun ifade vermeye giderken söylediklerini televizyonda izleyip de dehşete düşmeyen var mı?

Yaşları 11 ile 13 arasında değişen çocuklara muhabir, "Hamile kedi öldü, üzülmediniz mi?" diye soruyor. Çocuğun verdiği yanıt tüyler ürpertici:
"Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleceğim?" Sonra sözü bir başka çocuk alıyor: "Ağabeylere selam, çatışmaya devam. Yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter, biz Denizli çocuğuyuz." Öteki, arkadaşının görüntülerinin çekildiğini görünce sırıtarak konuşuyor:
"Çekin de âlem yakışıklı görsün..." Dünyanın başka bir yerinde bunlar yaşansa, ortalık ayağa kalkar, tüm sosyal kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri harekete geçer, ülkede 'alarm' verilir. Bizde ise mesele 'rutin bir olay' gibi gazete sayfalarının eteklerinde, bültenlerin son sıralarında sadece bir gün yaşayıp unutuldu. Peki çocuklara ne oldu dersiniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 114 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 157 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma En fazla bu kadar gaf yapılabilir 22 Mart 2024 | 498 Okunma Kuş yuvası yenir mi? 21 Mart 2024 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar