Atv ‘Destan’ yazacak

Son aylarda ekrana sürdüğü hemen her dizisi tutan Atv, yeni sezona da fırtına gibi başladı. Kanalın ateşleyeceği son ağır topu ise Destan adlı yeni tarihi dizi olacak. Geçenlerde Riva'daki muhteşem setini de ziyaret...

Son aylarda ekrana sürdüğü hemen her dizisi tutan Atv, yeni sezona da fırtına gibi başladı. Kanalın ateşleyeceği son ağır topu ise Destan adlı yeni tarihi dizi olacak.
Geçenlerde Riva'daki muhteşem setini de ziyaret etme fırsatı bulduğum Destan'ın yapımcısı Bozdağ Film'in sahibi Mehmet Bozdağ ile dizi üzerine uzun uzun sohbet ettim. Hikayenin sahibi de olan Bozdağ, filmin konusunu Kuruluş Osman'ın platosunda dolaşırken bu atmosferden aldığı ilhamla yazdığını söyledi.
Hikaye, 7'nci yüzyılda Türklerin İslamiyet ile tanışmak üzere olduğu bir dönemi anlatıyor. Dizinin hikayesiyle ilgili fazla detaya giremiyorum. Çünkü sürprizin tadını kaçırmak niyetinde değilim. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki, dizinin merkezinde güçlü bir Anadolu kadını figürü yer alacak. O kadın, hiç kimsenin beylik için şans tanımadığı bir çocuğu alıp, iktidarın zirvesine taşımak adına savaş verecek.
Ebru Şahin ve Edip Tepeli'nin başrollerinde yer alacağı dizi için hiçbir masraftan kaçınılmadı. Riva'daki Kuruluş Osman setinin bulunduğu arazide kocaman bir kale, çarşılar, yollar, obalar inşa edildi.
Peki bu dizi için neden mi bu kadar iddialı konuşuyorum? Mehmet Bozdağ bana dizinin tanıtımı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 6 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 246 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 177 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar