Atatürk’e yürekleri yetmedi

BBC Earth kanalındaki Şahsiyetler (Orijinal adı Icons) adlı belgeseli ilk bölümünden itibaren haftalar boyunca kaçırmadan izledim.

Belgesel/yarışma; yüzyıla damgasını vuran, dünyayı değiştiren şahsiyeti belirlemeyi hedefliyordu. Röportajcılar, kendi seçtikleri adaylar hakkında bilgi topluyor, kendileri ya da yakınlarıyla röportajlar yapıyor, finalde de kendi sunumlarıyla seyircileri ikna edip temsil ettikleri adaya oy vermelerini sağlıyorlardı.
Sonunda final günü geldi çattı. Son yedi isim Nelson Mandela, Ernest Stackleton, David Bowie, Muhammed Ali, Pablo Picasso, Martin Luther King ve Alan Turing olarak belirlendi. Temsilcilerinin yaptıkları etkileyici sunumlar neticesinde İngiliz seyirciler, Almanların şifrelerini çözerek, İkinci Dünya Savaşı'nın müttefikler lehine sonuçlanmasında büyük pay sahibi olan ve modern bilgisayar yazılımlarının da babası olarak bilinen Alan Turing'i '20. Yüzyılın İkonu' olarak belirlediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 50 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 461 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar