Allah her yazara böyle okurlar nasip etsin

Her cumartesi olduğu gibi, bugün de siz değerli okurlarımdan gelen mesajları paylaşacağım. Ama bu kez kısa kısa ve çok sayıda mesaja yer vermek niyetindeyim. Çünkü öyle biriktiler ki, güncelliklerini...

Her cumartesi olduğu gibi, bugün de siz değerli okurlarımdan gelen mesajları paylaşacağım. Ama bu kez kısa kısa ve çok sayıda mesaja yer vermek niyetindeyim.
Çünkü öyle biriktiler ki, güncelliklerini yitirmesinler diye hepsini özetleyip 'bir batında' huzurlarınıza getirmek istedim.

ERKAN CAN'I ESKİTMEK...
Değerli meslektaşım Tansu Sarı, yerinde tespitleri ile köşemize katkı vermeye devam ediyor. Bu kez de Erkan Can gibi değerli bir oyuncunun aynı hafta içinde üç ayrı yapımda boy göstermesini eleştirmiş:
"Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Erkan Can, vizyona giren bütün Türk filmlerinde var. Geçtiğimiz hafta vizyona giren 'Sevgili Komşum' filminde yer alan Erkan Can, bu hafta da 'Müslüm' ve 'Bebek Geliyorum Demez' filmlerinde rol alarak pişti oluyor ve yüzü eskiyor. Anlamadığım nokta; Erkan Can'dan başka oyuncu mu kalmadı? Başka bir deyişle, yapımcıların birbirlerinden haberleri mi yok veya ısrarla birbirlerine çelme takmaya mı çalışıyorlar? Peki ya Erkan Can, hiç yapımcılarla vizyon tarihleri ve yüzünün eskiyeceği konusunda konuştu mu? Açıkçası, Türk sinemasından gelişim bekliyordum ancak bu zihniyetle çok ama çok zor."

'KİMSESİZ YAŞAR' OLSAYDI...
Köşemizin müdavimlerinden Haluk Zırh, bu kez de atv dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın önceki hafta yayınlanan bölümündeki bir ayrıntıyı esprili bir yaklaşımla analiz etmiş:
"Yüksel Bey, EDHO yine bizleri çok şaşırttı. 'Davut Bey'in ölmesinin şokundan kurtulamadan, 'Emine Hanım'ın uzun yıllar bekleyip de geç kavuşup erken kaybettiği 'Fikret'inin ölümüne, 'Muzi'nin öldürülmesine ve 'Hızır'ın vurulmasına şahit olduk. Sanırsın dizi final yapıyor. Bu dizi, bu dinamizmiyle seyircisine kendisini izletmesini ve gelecek haftayı 'diken üstünde' bekletmesini çok iyi beceriyor. Ayrıca bu bölümde gözlerimiz 'Kimsesiz Yaşar'ı aramadı değil doğrusu. 'Ateş'in çöpe attığı cinayet aletini, 'Kimsesiz Yaşar' ve adamları mutlaka çöpten bulur ve 'Ateş'in açığa çıkmasına yardımcı olurlardı sanırım."

BİR DEPOZİTO FİKRİ DAHA
Yakından Kumanda'nın altı yıl önce gündeme getirdiği 'Pet şişelere depozito' uygulamasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi bizi gururlandırmıştı. Köşemizin müdavimlerinden Ramazan Budaklar ise bu girişimi bir adım öteye taşıyacak yeni bir öneride bulunuyor:
"Depozitoya farkındalık oluşturmak için bu yılın en çok dinlenen şarkısı 'Despacito'nun sözlerini 'depozito'ya uyarlayacak bir yorumcu çıkacaktır!
Aleyna Tilki okur belki. Depozito makinaları, sadece plastik değil, cam ve diğer tüm ürünler için de yaygınlaştırılırsa iyi olur. Çünkü evlerimiz elektronik çöplüğüne döndü!"

İYİ Kİ VARSINIZ
Yüreğimi en çok okşayan mesajı ise sona bıraktım. Nurgül Menteşe adlı okurum, ne bir diziyi eleştirmiş, ne de bir program hakkında öneri getirmiş. Sadece halimi hatırımı sorup güzel temennilerini iletmiş.
"Merhaba Yüksel Ağabey. Uzun uzun yazmayacağım, zira yazan çoktur eminim. Ben sadece varlığının bir kıymet olduğunu ve ailen ile çok mutlu, uzun, sağlıklı ve bizler ile birlikte bir ömür dilediğimi belirtmek istedim. İyi ki varsın."
Asıl siz ve sizin gibiler iyi ki varsınız Nurgül kardeş...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğurlu tik’in uğuru 29 Mart 2024 | 21 Okunma Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 454 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar