Bu diziden çok umutluyum

Yaz boyunca pek çok yeni dizinin tanıtımını izledim ama içlerinde en fazla atv'de yayınlanacak 'Bir Zamanlar Çukurova'nın fragmanından etkilendim. Belli ki diziye büyük emek verilmiş, her şey inceden inceye...

Yaz boyunca pek çok yeni dizinin tanıtımını izledim ama içlerinde en fazla atv'de yayınlanacak 'Bir Zamanlar Çukurova'nın fragmanından etkilendim.
Belli ki diziye büyük emek verilmiş, her şey inceden inceye tasarlanmış, oyuncu kadrosundan senaryosuna ve çekim platolarına kadar her şeyin 'mükemmel' olması için olağanüstü çaba harcanmış.
Bana göre adam olacak dizi, fragmanından bellidir.
(TRT'nin reyting şampiyonu dizisi 'Ege'nin Hamsisi'nin kokusunu fragmanından alıp burada duyurmuştum, hatırlayın) İşte bu nedenle 'Bir Zamanlar Çukurova'dan çok umutluyum.
Bu fragman bana 'yeni dönemin yeni fenomeninin ayak sesleri' gibi geldi.
'Bir Zamanlar Çukurova', 1970'leri anlatan bir dönem hikayesi. Son yıllarda sadece ülkemizde değil, tüm dünyada ses getiren dizilerin altına imza atan TİM'S&B (Timur Savcı-Burak Sağyaşar) firmasının yapımcılığını üstlendiği dizi için o yılların Adana'sı adeta yeniden inşa edildi. Yapımı sekiz ay süren muhteşem çiftlik evinin inşasında 450 kişilik profesyonel bir ekip gece gündüz emek verdi. Ayrıca Çukurova bölgesinde adeta uçsuz bucaksız bir çekim platosu oluşturuldu.
Dizi, aşkı için öldürmek dahil her şeyi göze almış 'Yılmaz' ile sevgilisi yaşasın diye kendisini bir eve hapsedecek kadar fedakar 'Züleyha'nın hikayesini anlatıyor. Diğer tarafta ailesinin görkemli geçmişini ve biricik oğlunu korumak için kanatlarını açmış 'Hünkar'ın savaşı ve aşık olduğu kadını tutsak etmeyi göze alan 'Demir'in ihtirası da bu destana büyük bir derinlik katıyor.
Dizinin oyuncu kadrosu ise Samanyolu galaksisinden daha çok yıldız barındırıyor. Çekimler için aylardır Adana'yı mesken tutan yıldızlar arasında kimler yok ki... Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Hilal Altınbilek, Bülent Polat, Sibel Taşçıoğlu, Turg...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bunun neresi futbol? 19 Mart 2024 | 54 Okunma Son gülen iyi güler 17 Mart 2024 | 140 Okunma Engellilerin sesini duyan var mı? 16 Mart 2024 | 57 Okunma Öldürülen sadece sokak kedisi mi? 15 Mart 2024 | 63 Okunma Hatipoğlu’ndan harika bir öykü 14 Mart 2024 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar