Kimse o çocuğu düşünmedi! babası bile...

Beni tanıyanlar ya da bu köşeyi takip edenler iyi bilir, koyu magazin olaylarına balıklama dalmam. Özellikle de kişisel hak ve özgürlükleri tehdit edecek boyutta. aile mahremiyetini ihlal edebilecek hassasiyette konulara mesafeli...

Beni tanıyanlar ya da bu köşeyi takip edenler iyi bilir, koyu magazin olaylarına balıklama dalmam. Özellikle de kişisel hak ve özgürlükleri tehdit edecek boyutta. aile mahremiyetini ihlal edebilecek hassasiyette konulara mesafeli yaklaşırım.
Mustafa Ceceli olayı da benim için bu kategorideydi.
Bu konuda hiçbir yorumda bulunmamayı düşünüyordum.
Ama durum öyle bir hal aldı ki, sessiz kalmanın 'suça ortaklık' olacağına kanaat getirdim.
İnsanların cinsel tercihleriyle hiç ilgilenmedim, ilgilenmeyi de düşünmüyorum. Nihayetinde her koyun kendi bacağından asılır.
Ama bu olayda beni asıl kaygılandıran, küçücük bir çocuğun bilerek ya da bilmeden acımasız bir 'geleceğe' mahkum edilmesi. Ne konuyu mahkeme dosyasına koyan Mustafa Ceceli, ne görüntüleri çekip medyaya servis edenler, ne de mal bulmuş Mağribi gibi konuyu fütursuzca köşelerine, manşetlerine yerleştirenler o çocuğun geleceğini düşündüler.
Mustafa Ceceli, sözde, çocuğunu uygunsuz bir ilişki ortamında büyütmemek adına bu girişimde bulunmuş. Peki internet ortamındaki her şeyin yıllar öncesine intikal ettiği bu dijital cehennem çağında o çocuğun okulda, sokakta, arkadaş ortamında yaşayacaklarını nasıl olmuş da hesap edememiş.
Neden dava için 'gizlilik şartı' koydurmamış.
Ceceli ve sorumsuz muhbirler, o çocuğu kurtardılar mı, yoksa o günahsız yavrucağa kıydılar mı?
Asıl sorulması gereken soru bu...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 449 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 229 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 159 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar