ABD bizi vuracak mı?

İki haftadır Discovery Showcase kanalında yayınlanan 'Uzaylılarla Temas' adlı bilim kurgu belgeselini adeta soluksuz izliyorum. Aslında bilim kurgudan pek haz etmem. Ama bu kez belgeselin drama bölümüyle bilimsel gerçekler ve son teknolojik...

İki haftadır Discovery Showcase kanalında yayınlanan 'Uzaylılarla Temas' adlı bilim kurgu belgeselini adeta soluksuz izliyorum.
Aslında bilim kurgudan pek haz etmem. Ama bu kez belgeselin drama bölümüyle bilimsel gerçekler ve son teknolojik sıçramalar öyle ustalıkla birleştirilip servis ediliyor ki; hangisi hayal, hangisi gerçek birbirine karıştırıp ister istemez beyninizi 'Acaba?'larla dolduruyorsunuz.
Şimdi beni son yıllarda en fazla etkileyen belgeseli, izlemeyenler için özetleyeceğim. Ancak bilim kurgu ya da belgesel yapımlara ilgi göstermeseniz bile yazıyı sonuna kadar okumanızı öneririm. Çünkü finalde sizi büyük bir sürpriz bekliyor.

?HİBRİD ÇOCUKLAR
Belgesel, Japon gök bilimcilerinin Jüpiter yakınlarında tespit ettikleri bir yabancı uzay gemisinin görüntüsüyle açılıyor. Işın yelkenleri kullanarak hareket eden devasa gemi, Teksas eyaleti boyutlarında. Giderek dünyaya yaklaşıyor ve insanlığı saran panik dalgası eşliğinde yörüngemize 'park' ediyor. Daha sonra uzay gemisinden ayrılan çelik dikenli küreler dünyaya düşmeye başlıyor. Evler, sokaklar, parklar, binalar bu kürelerle doluyor.
Bir süre sonra küreler insanlara yapışıp organik bir etkileşime giriyor. Dikenli kürelerin saplandığı insanlardan doğan çocukların daha sonra uzaylı geni taşıdığı tespit ediliyor. Yani uzaylılar, dünyamıza 'tohumlarını' bırakıyorlar.

?İSTANBUL'DA GEÇİYOR
Şüpheli bebekler ise anormal davranışlar gösteriyor. Kendi aralarında konuşmadan anlaşabiliyor, muazzam zeka sıçramaları yapıyorlar. Bilim insanları bu yeni ırka melez ya da karışık anlamına gelen hibrid kelimesinden türetilen 'brid çocuklar' ismini veriyorlar. Ancak bir Türk nöroloji uzmanı kadın doktor, çocukların beyinlerinin bilgisayarlarla iletişime geçebileceğini keşfediyor. Bir başka Türk bilişim uzmanı, brid çocukların yardımıyla dünyadaki tüm bilgileri emip depolayan ve gelecekten bile haber verme kapasitesine sahip ilk 'quantum bilgisayarını' icat ediyor. Ancak bu yeni bilgisayar, tüm ağlara erişip bilgi toplama gücüne sahip olduğu için ABD Savunma Bakanlığı'nın ana bilgisayarına da saldırıyor. Artık tüm nükleer füzelerin kontrollerinin Türkiye'nin eline geçmesi, Pentagon kurmaylarının savaş kararı almasına sebep oluyor. Gizli bir insansız hava aracı, quantum bilgisayarının bulunduğu İstanbul'daki binayı bombalamak üzere Türk hava sahasına giriyor...
İzlediğim son bölümde ABD'nin insansız hava aracı, Boğaz kıyısında bulunan binaya doğru hızla alçalıyordu. Gerisini ben de bilmiyorum. Ancak bir ABD yapımı bilim kurgu belgeselinde Amerikalılar'ın onca ülke dururken neden kendilerine düşman olarak bizi seçtiğini şiddetle merak ediyorum.
Sanırım, yüreklerine fena halde korku salmışız...
NOT: Digiturk 187'nci kanaldan yayın yapan Discovery Showcase kanalında 'Uzaylılarla Temas' belgeselini hafta içi her gün 13.00'de izleyebilirsiniz.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 156 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 470 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar