Gidişat iyi değil

TV8'deki 'Boxun Yıldızları' yarışmasının 'tehlikeli halini' daha birinci haftasından yazmıştım. Sadece 1.5 aylık temel eğitimle birbirine kafa göz dalan ünlülerin birbirleri için yarattıkları...

TV8'deki 'Boxun Yıldızları' yarışmasının 'tehlikeli halini' daha birinci haftasından yazmıştım. Sadece 1.5 aylık temel eğitimle birbirine kafa göz dalan ünlülerin birbirleri için yarattıkları büyük tehlikeye dikkat çekmiş, ilk önlem olarak da 'kask takılması mecburiyetini' gündeme getirmiştim. Daha üçüncü haftada neredeyse ringe çıkacak ünlü kalmadı. Doğuş ve Çılgın Sedat'ın ellerindeki kemikler çatladı, Baki Mercimek'in omzu çıktı, Asena bu hafta ringe çıkamadı. Maç sırasında aldıkları sert darbeler yüzünden Şenol İpek ve Sami Levi nakavt olup hastanelik hale geldiler. Özellikle Sami Levi, yerde bilinçsiz yattığı dakikalar boyunca hepimizi korkuttu.
Bu iş 'Boksta bunlar var' diyerek geçiştirilemez. Çünkü ringe sürülen ünlülerin hiçbiri boksör değil. Henüz boyun ve çene kasları, alacakları güçlü yumruklara direnecek kuvvette değil. Yani tehlike çok büyük. Nitekim Şenol İpek ve Sami Levi'nin yumruklardan bu denli etkilenmelerinin sebebi bu savunma eksikleriydi. Buradan bir kez daha uyarıyorum: Boksör adaylarına kask giydirilmezse, canlı yayında çok daha üzücü anlar yaşanabilir. Bir kez daha ve ısrarla 'Aman dikkat' diyorum.
Bu arada Sahra-Berna maçının 'Survivor'dan kalma husumetin intikam düellosu' tadında sunulması belki reyting adına 'zorunluluk' sayılabilir ama her cümlesinde 'halka boksu sevdirmeyi' vurgulayan böyle bir organizasyon 'sporcu' ruhuna ne kadar hizmet etmiştir, işte orası meçhul.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 9 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 246 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 177 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar