‘Zillete düştüyseniz makamlarınızı bırakın’

TRT 1'in 'ibretlik' dizisi 'Payitaht Abdülhamid'de bu hafta yine ders üstüne ders vardı. 'Metal yorgunu' bazı büyükşehir belediye başkanlarının nöbet değişimlerinin yaşanmaya başlandığı şu...

TRT 1'in 'ibretlik' dizisi 'Payitaht Abdülhamid'de bu hafta yine ders üstüne ders vardı. 'Metal yorgunu' bazı büyükşehir belediye başkanlarının nöbet değişimlerinin yaşanmaya başlandığı şu günlerde, Abdülhamid'in paşalarına ettiği nasihat çok daha büyük bir anlam kazandı.
'Sultan Abdülhamid', Neft Şirketi'nde çalıştığı 'Gerfand Efendi' ('Parvus') ile 'Selim Paşa'ya ve devletin tüm birimlerindeki paşalara "Devlete sadık olacaksınız. Çıkar, güç, para için bu masanın sadakatini satanlar, bedel öderken de kolay satılırlar" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Paşalar, bu makamlar oturup bekleme, maaş alıp yan gelip yatma yeri değildir. Geceyi gündüze kavuşturup çalışma azmiyle taşmadıkça, tek derdiniz devlet olmadıkça, derdi çok olan paşalara dönersiniz. Eğer siz kendiniz için çalışmazsanız, birileri gelir sizi kendisi için çalıştırır. Rüyamızı, kızıl elmamızı çaldılar. Ayağa kalkacağız ve dik duracağız. Ama eğer siz zillete düştüyseniz, makamlarınızı bırakın!"
Siz bakmayın 'Payitaht Abdülhamid'in 'dönem dizisi' gibi durduğuna... Aslında ekranların en 'güncel' dizisi...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 14 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 333 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 162 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 198 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar