Vicdanların sesi iyiliğin nefesi

Müge Anlı günlerdir bir kayıp vakasının peşinde. 85 yaşındaki Bekir Sevinç, Hac ziyareti sırasında kaybolmuş, ailesi ondan bir daha haber alamamış. Sonunda çareyi Müge Anlı'nın atv'deki...

Müge Anlı günlerdir bir kayıp vakasının peşinde. 85 yaşındaki Bekir Sevinç, Hac ziyareti sırasında kaybolmuş, ailesi ondan bir daha haber alamamış.
Sonunda çareyi Müge Anlı'nın atv'deki programına başvurmakta bulmuşlar.
Cuma günkü programda Müge, konuyla ilgili son derece yerinde bir saptamada bulundu. 85 yaşındaki bir insanın tek başına Hac ziyaretine gönderilmesinin sakıncalarına değindi.
Müge çok haklı. 65 yaşını aşmış olanlar evlerini, arazilerini satarken bile sağlık heyeti raporu almak, akıllarının başlarında olduğunu ispatlamak zorundalar. Peki 8 bin kilometre öteye tek başlarına gönderilirken kimse 'Yahu bu adam orada ne yapacak? Yüz binlerce insanın ortasında, 50 derece sıcakta ya başına bir iş gelirse?' diye sormuyor mu? Yakınları o dedeyi oraya tek başına göndermeye nasıl razı oluyor? Diyanet İşleri, niye tehlikeleri öngörerek, yanında bir refakatçi bulundurulmasını zorunlu kılmıyor?

HAK ETMİYOR MU?
Biliyorum, bu aralar Müge Anlı'yı fazla yazıyorum. Ama sizce de hak etmiyor mu? İşte son haftadan iki icraatı daha:
1- Müge Anlı, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Sevgi İzi projesiyle kayıp engelli vatandaşlarımızın bulunması konusunda müthiş bir hizmet vermişti. Bu yıl da kayıp hayvanlarının ardından gözyaşı döken sahiplerinin umutlanmasını sağlayacak www.patibuldular adlı internet sitesini hizmete açtı. Projede, kaybolan hayvanların resimleri paylaşılarak sahibinin bulunması hedefleniyor. Hayvanlarla pek haşır neşir olmayanlara, evlerimizde beslediğimiz dostlarımızın bir süre sonra 'evlat' yerine geçtiğini anlatmak kolay değildir. Anlamakta güçlük çekerler. Ama yaşayan bilir. Zaman zaman bu tür dramları yaşamış bir hayvansever olarak, bu hizmetinden dolayı Müge Anlı ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Evde televizyonun kumandası kaybolduğunda bile aklıma Müge Anlı'nın gelmesi boşuna değil!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 206 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 152 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 248 Okunma Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar