Kemoterapi seansı gibi dizi

Bu sezon hangi dizinin peşinden koşacağımız daha ilk bölümden belli oldu: 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'...Evet, hepimiz tahmin etmiştik 'Hızır Reis'in yeniden sahalara döneceğini. Çünkü...

Bu sezon hangi dizinin peşinden koşacağımız daha ilk bölümden belli oldu: 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'...
Evet, hepimiz tahmin etmiştik 'Hızır Reis'in yeniden sahalara döneceğini. Çünkü yeraltı dünyasında 'emeklilik' diye bir şey olamazdı. Hatta 'malulen' emeklilik bile yoktu. Yeraltına bir kere indin mi, bir daha çıkışı bulmak imkansızdı.
Nitekim kendine Karadeniz yaylalarında yeni ve huzurlu bir hayat kurmak isteyen 'Hızır Reis'i de paçasından değil, tam kalbinden tutup daha derine çektiler. Ancak dönüşün bu kadar dramatik, bu denli travmatik olacağı aklımıza gelmemişti doğrusu. 'Hızır''ı öldürmek için ateşlenen kurşun, biricik kızı 'Zeyno'yu buldu. Bu karanlık dünyada kurşunun asla adres sormayacağının en hüzünlü hali taşındı ekrana. Oktay Kaynarca (Hızır) ile Deniz Çakır (Meryem) muhteşem oynadılar o sahneyi.
Allah göstermesin, evlerden ırak olsun, 'evlat acısının' ne demek olduğunu öyle etkileyici mimiklerle, öyle yoğun bir vücut diliyle anlattılar ki; o büyük dram adeta iliklerimize işledi. Oktay, zıpkınlanan bir kılıç balığı gibi adeta 'gözünden' öldü. Deniz, şoke olup donakalmak ile acıyı hazmedememek arasındaki o en kritik ruh halini sanki tuvale resmetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 199 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar