100. Yıl Marşı’na bayıldım

Önceki akşam Külliye'deki göz alıcı etkinlikle tanıtılan 100. Yıl Marşı'nı çok sevdim. Hem sözleri hem de müziği yüreğime dokundu. Kaydedip, defalarca büyük bir keyifle dinledim. Aylar önce...

Önceki akşam Külliye'deki göz alıcı etkinlikle tanıtılan 100. Yıl Marşı'nı çok sevdim. Hem sözleri hem de müziği yüreğime dokundu. Kaydedip, defalarca büyük bir keyifle dinledim.
Aylar önce, 5 Nisan tarihinde bu köşede 100. Yıl Marşı için müzik adamlarından, edebiyatçılardan oluşan ulusal bir seçici kurul oluşturulmasını önermiştim. Aklın yolu bir. Aynen öyle oldu. Sonunda finale çıkan dört eser arasında en güzeli birinciliğe layık görüldü.



Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı'nı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı, seçici kurul üyelerini ve bu seçime katkı sağlayan herkesi gönülden kutluyorum. Tabii ki övgülerin en büyüğü, marşın söz ve bestesinin sahibi İlker Kömürcü'ye. 100. yıl coşkusunu tüm heyecanı ve görkemiyle sözlere aktarmış. Marş, müzikal açıdan da üst düzeyde. Aynı zamanda hem kolay söyleniyor, hem de akılda kalıyor. Eminim en kısa sürede halkımız tarafından da benimsenecek ve keyifle söylenecektir.
Külliye'deki organizasyon...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 276 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 94 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 877 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 244 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 473 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar