​CHP’yi başörtüsü savunucusu yapan; sistem

Türkiye Gazetesi Yazarı Yücel Koç'un bugünkü (06.10.2022)''​CHP’yi başörtüsü savunucusu yapan; sistem'' başlıklı yazısı.

Kim derdi ki CHP bir gün çıkacak ve bütün varlık sebebini ortadan kaldıracak hamleyle “Başörtüsü meselesini kanuni güvence altına alalım” diyecek.

Elbette bunun bir seçim yatırımı olarak ortaya atıldığını, bununla ilgili herhangi bir kanun çıkarmanın çok bir şey ifade etmediğini, asıl yapılması gerekenin çok açık ifadelerle Anayasal güvence altına almak olduğunu, bir taraftan 27 Mayıs’ı, 28 Şubatçıları savunurken öbür taraftan “bin yıl” mahkûm etmeye çalıştıkları kesime sundukları taahhüdün anlamsızlığını biliyorum.

Ömrünü Türkiye’nin en büyük gerilim konularından birisi olan başörtüsü özgürlüğü mücadelesine adayan ve ciddi bedeller ödeye ödeye bu meseleyi toplum gündeminden çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın göstermelik ‘kanuni düzenleme’ çıkışına karşı el yükseltip “Anayasaya koyalım” diyerek bunun gereğini yaptı zaten.

AK Parti, Anayasa düzenlemesini Meclis’e getirince CHP’nin ne yapacağını, sözünde ne kadar samimi olduğunu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Konforumuz bozulacak 24 Mart 2024 | 28 Okunma Kaldığımız yerden… 28 Ocak 2024 | 6 Okunma İzin 04 Ocak 2024 | 56 Okunma Bunlar mı milliyetçi? 31 Aralık 2023 | 42 Okunma 21. asır Türkiye yüzyılı olacak 09 Ekim 2022 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar