Bu telaşın sebebi ne?

Doksanlı yıllardan bu yana olanları iyi hatırlarım…Her ekonomik krizde “Sıcak paraya bu kadar bağımlı olmayıp, üretim ekonomisine ağırlık verseydik bunlar başımıza gelmezdi” diyen...

Doksanlı yıllardan bu yana olanları iyi hatırlarım…

Her ekonomik krizde “Sıcak paraya bu kadar bağımlı olmayıp, üretim ekonomisine ağırlık verseydik bunlar başımıza gelmezdi” diyen büyük (!) ekonomistlerimiz, şimdi tam da bunu hedefleyen yeni ekonomi politikasını yerden yere vuruyor!

Yapılacak küçük pansumanların hiçbir zaman kalıcı tedavi olmadığını ve olmayacağını yıllardır anlatan bunlar değildi sanki!

Bir başka nokta…

“2008’e kadar Kemal Derviş’in bankacılık sistemini ve para politikasını güçlendiren programını uygulamak doğruydu, ancak 2008’den sonra sanayi ve teknoloji devrimi yapmamız, üretimi artırmamız gerekiyordu. Bunda geç kaldık” diye eleştirenler de şimdi ağız değiştirmiş durumda!

Mahalle baskısından mı korkuyorlar, yoksa sırf muhaliflik olsun diye işlerine geldiği gibi mi konuşuyorlar orasını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Konforumuz bozulacak 24 Mart 2024 | 27 Okunma Kaldığımız yerden… 28 Ocak 2024 | 6 Okunma İzin 04 Ocak 2024 | 56 Okunma Bunlar mı milliyetçi? 31 Aralık 2023 | 42 Okunma 21. asır Türkiye yüzyılı olacak 09 Ekim 2022 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar