Aydın Doğan’ın tetikçisine zor sorular

Ahmet Hakan, patronundan talimat almış olmalı ki, FETÖ itirafçılarının bile “Biz yaptık” itirafında bulunduğu İhlas Finans Kurumu üzerinden İhlas’a saldırıya geçti.Yazdıklarında...

Ahmet Hakan, patronundan talimat almış olmalı ki, FETÖ itirafçılarının bile “Biz yaptık” itirafında bulunduğu İhlas Finans Kurumu üzerinden İhlas’a saldırıya geçti.
Yazdıklarında yeni bir şey yok, güya mesaj veriyor.
Hoş, bir gazeteci dostum daha birkaç gün öncesinden uyarmış, Doğan Grubu’nun yakında saldırıya başlayacağını söylemişti…
Haklı çıkması uzun sürmedi.
***


Özellikle sivil ayağıyla ilgili bir arpa boyu mesafe katedilemeyen 28 Şubat davasından şahsen umudu kestim, ama yine de hatırlatmak gerek…
Ahmet Hakan o dönem bizim mahallede muhafazakârlığa oynadığı için şahit olmamıştır…
Patronuna şunları sorsun, bakalım ne cevap alacak;
Latif Erdoğan’ın anlattığı arşiv kayıtlarında geçen; 1997 yılında Fetullah Gülen’e, ‘Bana da bir görev ver hocam. Vazifemi yerine getireyim’ dediği doğru mu?
Verdiği vazifeler arasında İhlas’ın batırılması projesi var mı?
Aydın Doğan, 28 Şubat öncesi İhlas Holding için “Bunlar çok büyüdü. Artık durdurulması lazım” dedi mi?
İhlas’a ‘yeşil sermaye’ damgası vurup, öncelikle İFK’nın batması için harekete geçen 28 Şubat’ın asker ve sivil kanadı ile Aydın Doğan arasında nasıl bir iş birliği vardı?
Aydın Doğan’ın, FETÖ’yü palazlandıran 28 Şubat’ta sivil ayağın bir numarası olduğu iddiası doğru muydu?
İhlas’ın başı çektiği Anadolu sermayesi ‘yeşil’e boyanıp doğrudan hedef alınırken, Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet’in manşetleri nasıl bir rol aldı?
İhlas Finans ‘batırılmadan’ önce ve tasfiye sürecinde, üç büyük yabancı yatırımcı İFK’ya ortak olmak istedi. Bütün borçları kapatmak bir yana, 5 yılda minimum 5 milyar dolarlık kâr öngörülen bu ortaklık başvuruları, kanunen hiçbir engel olmadığı hâlde, FETÖ’nün yayın organı Zaman ve Doğan’ın gazetesi Hürriyet’e neden ve nasıl aynı anda hedef oldu? Aralarında nasıl bir iş birliği vardı, karşı çıkmalarındaki ortak amaç neydi? (Detayları yanda)
İhlas’ın kazandığı, 9 milyar dolar kâr öngörülen Bursa-Yalova elektrik dağıtım ihalesini ‘yeşil sermaye’ diye kim iptal ettirdi? İhlas’la aynı şartlardaki Aydın Doğan’ın aldığı ihaleye neden dokunulmadı?
İhlas’la ilgili FETÖ’nün her talimatını kusursuz yerine getiren Ecevit ve Mesut Yılmaz’lı koalisyon hükûmetlerini eli cebinde kurduran Aydın Doğan, Ecevit ve Yılmaz’dan İFK ile ilgili neler istedi?
Aydın Doğan’ın her emrini şak diye yapan Mesut Yılmaz’a, “Anam a…dım olsun ki İhlas’ı batıracağım” dedirten kendisi miydi?
Hürriyet, o dönem faizsiz bankacılığın bir numarası İFK batırılırken, Bank Asya’ya hiç dokunulmamasını neden sorgulamadı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Konforumuz bozulacak 24 Mart 2024 | 27 Okunma Kaldığımız yerden… 28 Ocak 2024 | 6 Okunma İzin 04 Ocak 2024 | 56 Okunma Bunlar mı milliyetçi? 31 Aralık 2023 | 42 Okunma 21. asır Türkiye yüzyılı olacak 09 Ekim 2022 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar