Zorla güzellik

Her şey çok güzel olacak diyenlere “zorla güzellik” dayatıyorlar!

Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen sanatçıları isim isim fişliyorlar, tehdit ediyorlar, dizilerde rol almasınlar diye televizyonlara baskı yapıyorlar, kazandıkları ödülleri geri alıyorlar, konserlerini yasaklıyorlar, bu şehre giremezler diyen belediye başkanı bile var.

50’li yılların başı…
İktidarı ele geçirenlerin iktidar sarhoşluğuyla başının döndüğü yıllar.
Bursa’nın ünlü Çelik Palas otelinde cumartesi akşamları orkestra eşliğinde keyifli anlar yaşanıyor. Birbirinden zarif hanımlar, şık beyler, dans ediliyor. Yemekle başlayan müzik, o günkü yasalar gereği makul bir saatte sona eriyor.
İşte gene böyle neşeli bir gecenin finalinde, solist kapanış selamını veriyor, orkestrası adına salondakilere teşekkür ederek, enstrümanları toplatmaya başlıyor ki… O da ne?
Arka masalardan tehditkar bir ses yükseliyor: Devam edinnn!
Herkes dönüp o yöne bakıyor, güya takım elbiseli ama, yaka bağır açık, erkek erkeğe oturan dört tip.
Tatsızlık çıkmasın diye orkestra tekrar yerine oturuyor, solist tangoya başlıyor, papatya gibisin beyaz ve ince…
Tango bitiyor.
Çile bitmiyor.
Az önce devamm diyen herif, bu defa elini devam devamm manasında sallıyor, “devam edin dedim, duymadınız mı” diye bağırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar