Yelkenleri atlastan marketleri raflardan halatları ibrişimden

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü (04.10.2022)''Yelkenleri atlastan marketleri raflardan halatları ibrişimden'' başlıklı yazısı.

Sayıştay raporlarına göre, asrın liderimiz son sekiz senede, örtülü ödenek hariç, bir milyar dolar para harcamış.

Bana sorarsanız çok mütevazı davranmış, emrindeki imkanlarla kıyaslayınca az bile harcamış.

Mesela, ormana saray yaptırdı, deniz kenarına saray yaptırdı, göl kenarına saray yaptırdı, canım öyle istedi, bir tane de dağa saray yaptırayım diyemez miydi?

Boeing 747-8 model makam uçağım iki yaşına geldi, çok eskidi, itibardan tasarruf olmaz, bu uçağımı diyanete hibe edeyim, kendime sıfır kilometre Boeing 747-8 hediye edeyim diyemez miydi?

Gönlümden koptu, Libya'nın borçlarını ödeyeyim, Afganistan'ın maaşlarını ödeyeyim diyemez miydi, ödemedi mi Somali'nin borcunu, ödemedi mi Barzani'nin maaşlarını, itiraz eden mi oldu?

Sevaptır, 200 milyon dolar filan harcayayım, denizi doldurayım, bir tane Küba'ya bir tane Japonya'ya kubbesi altın varaklı cami dikeyim diyemez miydi, Rusya'ya İngiltere'ye ABD'ye dikmedi mi?

Yapmadı mı bunları?

İstese daha fazlasını yapamaz mıydı?

Engel mi var?

1 milyar dolar saray harcamasının yanısıra, 1.5 milyar dolara yakın örtülü ödenek harcadı, nereye harcadığını bilmiyoruz, soramıyoruz, 2.5 milyar dolar harcadım dese, sorabilecek miyiz?

Dedim ya, tevazu göstermiş asrın liderimiz… Kendi milletini refah içinde yaşatan, market rafları dolu bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak, fazlasını hakediyor.

ABD öyle mi mesela?

Asrın liderimizin söylediğine göre, ABD'de market rafları bomboş, Amerikalılar yiyecek bulamıyor.

O yüzden, ABD başkanı da tasarruflu davranmak zorunda kalıyor.

O yüzden, ABD başkanları aileleriyle birlikte, kira ödemeden, White House'ın sadece dört odasında misafir olarak kalabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.347 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.035 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar